Terapeutti tutuksi

Olen peruskoulutukseltani nuorisonohjaaja ja myöhemmin opiskellut pari- ja perheterapeutiksi (ET), jonka seurauksena olen saanut Valviran myöntämän psykoterapeutti-ammattinimikkeen. Minulla on myös Kelan myöntämä pätevyys pari- ja perheterapiaan sekä vanhempien ohjaukseen.  Lisäksi olen opiskellut Helsingin yliopistossa teologiaa sekä tehnyt johtamisen erityisammattitutkinnon.

Koulutuksen lisäksi pidän tärkeänä saamaani työkokemusta erilaisissa ympäristöissä. Olen saanut mahdollisuuden koko työurani ajan työskennellä tiiviisti ihmisten parissa. Merkittäviä kokemuksia ovat antaneet vuodet Suomen Merimieskirkon palveluksessa Saksassa ja myöhemmin rahtilaivakuraattorina.

Nuorisotyötä olen tehnyt toistakymmentä vuotta Hattulassa ja Hämeenlinnassa. Päihderiippuvaisten ja heidän perheittensä parissa työskentelin yli 10 vuoden ajan toimiessani Kalliolan Nurmijärven klinikan johtajana ja perheterapeuttina. Sen jälkeen työskentelin kuusi vuotta perheneuvojana Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksessa, josta siirryin kesän lopulla 2014 yksityiseksi terapeutiksi.

Työn vastapainona tai polttoaineena työssä jaksamiselle ovat ennen kaikkea läheiset ihmiset sekä muutama tärkeä harrastus. Tämän hetken tärkein harrastus on teatteri, jossa minua viehättää erityisesti näytelmät, jotka mahdollistavat tarinoiden kautta elämän ilmiöiden tarkastelun. Tämän harrastuksen myötä olen ajautunut myös itse näyttämölle hämeenlinnalaiseen harrastajateatteriin Eräs Teatteriin.

Olen säilyttänyt nuoruuden innon penkkiurheiluun, missä myös tunteet ovat vahvasti koettavissa. Innostus omaan urheiluun rajoittuu nykyään hiihtoon, patikointiin ja hyötyliikuntaan.  Runojen ja erityisesti suomalaisen kirjallisuuden lukeminen antaa virikkeitä, ajattelemisen aiheita sekä mottoja nettisivustolle.

Kulkiessaan puiston halki kohti puolen hehtaarin metsää, alkoi Nasua pelottaa.
”Ajatteles, jos joku puu kaatuisi, kun me olemme sen alla!” Nasu virkkoi.
”Ajatteles, jos ei kaadu”, sanoi Puh pitkään harkittuaan.


(A.A. Milne: Nalle Puh rakentaa talon)